Activiteiten

De Vereniging Vrienden van Den Haag stelt haar leden, en soms ook hun introducees, in de gelegenheid om nader kennis te maken met voor hen nog onbekende delen van Den Haag.

De leden kunnen van een gevariëerd aanbod aan activiteiten en excursies gebruik maken. Afhankelijk van de activiteit of excursie kunnen leden ook een introducee meenemen.

De activiteiten en excursies bestaan onder meer uit het bezichtigen van een gebouw in Den Haag, het rondwandelen in een van de buurten of wijken van Den Haag, het bezoeken van bepaalde instellingen in Den Haag, het deelnemen aan Vriendenborrels, enzovoorts.

Voor deelname aan een activiteit of excursie, met uitzondering van de Vriendenborrels, geldt dat u zich daarvoor moet aanmelden door gebruik te maken van het formulier dat bij die activiteit of excursie is opgenomen. U ontvangt vervolgens een automatisch antwoord. Na aanmelding moet u direct de verschuldigde deelnemersbijdrage overmaken naar rekeningnummer NL15 TRIO 0197 7883 94 van de Vereniging Vrienden van Den Haag onder vermelding van de betreffende activiteit of excursie inclusief datum. In het geval u een introducee meeneemt, dan moet u tevens de naam van die introducee vermelden.

 

Impressies van gerealiseerde activiteiten en excursies

Van sommige activiteiten en excursies zijn impressies, in beeld en woord, gemaakt die de moeite waard zijn om nog even te bewaren.

Scheveningse muurschilderingen

07-06-2017

Op woensdag 7 juni 10.30 uur en zaterdag 17 juni (vlaggetjesdag) 10.30 uur vindt er een wandeling plaats langs de muurschilderingen in Scheveningen. In ongeveer 25 muurschilderingen leeft de goede oude tijd voort. Een flink deel daarvan zien wij bij een wandeling door het dorp, waarbij ook andere interessante Scheveningse zaken aan de orde komen (alle schilderingen vindt u op de website www.scheveningentoenennu.nl onder ‘muurschilderingen’).

Wandeling in en rondom Duindorp in Scheveningen

10-05-2017

Op maandag 12 juni en maandag 26 juni 2017 vindt er een wandeling plaats in en rondom Duindorp in Scheveningen van 10.30 tot 12.30 uur (graag 10 minuten tevoren aanwezig zijn). Deze wandeling gaat door en om Duindorp, het onderdeel van Scheveningen dat tussen 1915 en 1930 is gebouwd voor met name de vissersgezinnen. De sanering in de jaren zeventig en vooral in de jaren negentig veroorzaakte veel onrust bij de bewoners. Beide wandelingen zijn inmiddels volgeboekt. Er wordt gezocht naar extra data voor deze excursie.

Bezoek Visafslag Scheveningen

17-05-2017

Op de vrijdagen 7, 14 en 21 juli 2017 wordt een bezoek gebracht aan de Visafslag van Scheveningen om 6.30 uur: een kijkje achter de schermen. Deze excursie is voor vroege (zee)vogels, maar zeer de moeite waard. Deze drie excursies zijn inmiddels volgeboekt! Vanwege de grote belangstelling wordt nagegaan of extra data beschikbaar kunnen komen.

Rondleiding in het Westbroekpark in Scheveningen

20-04-2017

Op dinsdag 18 en woensdag 19 juli 2017 vindt er een rondleiding plaats in het Westbroekpark.