Bezoek aan de Hoge Raad

Sinds maart 2016 is de Hoge Raad der Nederlanden gevestigd aan het Korte Voorhout 8 te Den Haag en hiermee vervalt de huisvesting aan de Kazernestraat 52 en aan het Lange Voorhout 7 en 34.

De Hoge Raad is de hoogste Nederlandse straf-, belasting- en civiele rechter. De nieuwbouw moest recht doen aan de positie die de Hoge Raad vervult in de Nederlandse samenleving. De natuurstenen sokkel staat dan ook symbool voor de verankering in de maatschappij en de transparante kap symboliseert de soevereiniteit van de rechterlijke macht.

Voor de realisatie is gekozen voor het consortium Poort van Den Haag: een samenwerkingsverband van BAM PPP B.V., PGGM , BAM Bouw en Techniek B.V., ISS Nederland B.V. en KAAN Architecten.

Datum en tijd: maandag 10 april 2017 om 16.30 uur. U wordt verzocht 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Verzamelplaats: Korte Voorhout 8.

Bereikbaarheid: tram 9 (uitstappen halte Malieveld) of 10 minuten lopen vanaf station CS.

Aantal deelnemers: er kunnen maximaal 20 personen deelnemen en is exclusief voor leden (dus ook geen introducés). Bij voldoende belangstelling wordt de excursie later dit jaar herhaald.

Kosten: de kosten van het bezoek bedragen € 5,-.

Aanmeldformulier

Bezoek aan de Hoge Raad

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Bezoek aan de Hoge Raad

Win “René’s keus”

Elke twee maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een drietal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Voor maart/april is de keus gevallen op  het boek van Richard Kleinegris c.s. ‘Compact en Harmonisch, over de geschiedenis van de sociale woningbouw in Den Haag’.

Lees verder

Lelijke plekken

Maak de stad mooier door aandacht te vragen voor plekken die verbeterd moeten worden. Stuur niet uw foto van een mooie plek, voor de wenskaarten. Stuur een foto van een lelijke plek of een hoek, gat, bouwsel etc. waar u zich aan ergert. Een indrukkend beeld zegt meer dan duizend woorden De vereniging kan dat dan onder de aandacht van de gemeente brengen. U deelt uw ergernis met anderen en maakt kans op een leuke prijs

Lees verder

Vrienden van Den Haag

Den Haag is een groene stad aan zee met karakteristieke lanen en pleinen en tal van monumenten. Een stad waar veel mensen met plezier wonen en werken.  Een stad om trots op te zijn! De vereniging "Vrienden van Den Haag" zet zich in voor het behoud en de versterking van deze kwaliteiten. De vereniging vindt haar oorsprong in de sloopwoede, verkeersdoorbraken en massale kantorenbouw in de jaren '60 -'70 van de vorige eeuw. De dreigende afbraak van het Kurhaus was de spreekwoordelijke druppel. Een aantal betrokken Hagenaars sloeg de handen ineen om sloop van het vertrouwde Kurhaus te verhinderen en zo werd in 1973 de vereniging "Vrienden van Den Haag" opgericht.

Lees verder