Bezoek aan De Nieuwe Regentes en Emma's Hof

In september 2016 is een gecombineerd bezoek gebracht aan theater De Nieuwe Regentes en stadspark Emma's Hof, twee geslaagde bewonersinitiatieven in het Regentessekwartier. Er was toen genoeg belangstelling om het bezoek nog een keer te herhalen. Dit jaar is gekozen voor een tijdstip waarop Emma's Hof op zijn mooist is. In De Nieuwe Regentes zal vrijwilliger Alfred van Weperen de deelnemers na de koffie rondleiden en de veelbewogen geschiedenis vertellen van het voormalige zwembad De Regentes, nu theater De Nieuwe Regentes. Daarna wordt in 5 minuten gelopen naar Emma's Hof in de Galileistraat. Martin van der Harst, voorzitter van de Stichting Stadstuin Emma's Hof, leidt de deelnemers daar rond en vertelt over het ontstaan en beheer van deze prachtige tuin. Uitgebreide informatie kunt u nalezen in Ons Den Haag van juli/augustus 2016.

Datum: zaterdag 13 mei 2017, om 10.00 uur.

Verzamelplaats: De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63 (vlakbij het Regentesseplein).

Bereikbaarheid: Lijn 11 en 12 (halte Weimarstraat) ca. 3 minuten lopen, Randstadrail 3 (halte Conradkade) ca. 5 minuten lopen, Randstadrail 2 en 4 (halte De la Reyweg) ca. 7 minuten lopen.

Parkeren: In de Weimarstraat is het betaald parkeren; in de straten rondom de Weimarstraat is het gratis parkeren.

Aantal deelnemers: maximaal 20 personen. U kunt voor deze excursie ook personen aanmelden die nog geen lid zijn van de Vrienden van Den Haag.

Kosten: € 5.00 per persoon.

Aanmeldformulier

Bezoek aan De Nieuwe Regentes en Emma's Hof

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Bezoek aan De Nieuwe Regentes en Emma's Hof

Win “René’s keus”

Elke twee maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een drietal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Voor maart/april is de keus gevallen op  het boek van Richard Kleinegris c.s. ‘Compact en Harmonisch, over de geschiedenis van de sociale woningbouw in Den Haag’.

Lees verder

Lelijke plekken

Maak de stad mooier door aandacht te vragen voor plekken die verbeterd moeten worden. Stuur niet uw foto van een mooie plek, voor de wenskaarten. Stuur een foto van een lelijke plek of een hoek, gat, bouwsel etc. waar u zich aan ergert. Een indrukkend beeld zegt meer dan duizend woorden De vereniging kan dat dan onder de aandacht van de gemeente brengen. U deelt uw ergernis met anderen en maakt kans op een leuke prijs

Lees verder

Hang Den Haag aan de wand

Hang Den Haag aan je wand

De Vrienden hebben samen met de kunstenaar Frans de leef een prachtig aanbod voor de Vrienden. Frans de Leef biedt op de website van de Vrienden een drietal zeefdrukken aan.  Leden kunnen deze kopen met maar liefst 20% korting

Lees verder