Bezoek aan de Rotterdamsebaan

De Rotterdamsebaan wordt ongeveer 4 kilometer lang en bestaat voor een deel uit een boortunnel, die de Victory Boogie Woogietunnel gaat heten. De voorbereidende werkzaamheden zijn begin 2014 gestart met het verleggen van kabels en leidingen en het opnieuw inrichten van een aantal wegen in de Binckhorst. In mei 2016 is de Combinatie Rotterdamsebaan gestart met de aanleg. Halverwege 2020 rijden de eerste auto’s door de tunnel. We brengen een bezoek aan het informatiecentrum (Trefpunt Rotterdamsebaan) op de Binckhorstlaan. Een van de medewerkers zal uitgebreid vertellen over dit project. Er zal dan ook nader worden ingegaan op de archeologische vondsten. Beleef het traject van de Rotterdamsebaan op grote schermen in het Trefpunt Rotterdamsebaan.

Datum en tijd: Zaterdag 16 september om 10.30 uur en zaterdag 18 november om 14.00 uur.
Verzamelplaats: Trefpunt Rotterdamsebaan, Binckhorstlaan 172-174 Den Haag.
Bereikbaarheid: Tram 17 vanaf CS, halte Goudriaankade. Dan circa 10 minuten lopen naar de Binckhorstlaan. Bereikbaar met de auto, maar parkeren is wat moeizaam.
Aantal deelnemers: Maximaal 20 per keer.
Kosten: € 5,00.

Aanmeldformulier

Bezoek aan de Rotterdamsebaan

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Bezoek aan de Rotterdamsebaan
Bezoek aan de Rotterdamsebaan

Win “René’s keus”

Elke drie maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een aantal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Voor september, oktober en november is de keus gevallen op  het recente boek van Hans van Beek over het totale oeuvre van PRO, getiteld: Hans van Beek – architect – kracht door wisselwerking. Atelier PRO (Plan, Ruimte, Ontwikkeling) werd in 1976 door Sjoerd Schamhart opgericht  samen met Hans van Beek, C. Nieuwenkamp en E. Verheij.

Lees verder

Hang Den Haag aan de wand

Hang Den Haag aan je wand

De Vrienden hebben samen met de kunstenaar Frans de leef een prachtig aanbod voor de Vrienden. Frans de Leef biedt op de website van de Vrienden een drietal zeefdrukken aan.  Leden kunnen deze kopen met maar liefst 20% korting

Lees verder

Monumeldpunt

Het Monumeldpunt is een nieuw initiatief van de werkgroep Levende Historie. Met ingang van 2017 zal er twee maal per jaar overleg plaatsvinden met Henk Ambachtsheer, hoofd Monumentenzorg van de gemeente Den Haag, om aandacht te vragen voor de monumentale zorgpunten die de werkgroep in de stad signaleert.

Lees verder