Bezoek aan het Damesleesmuseum

Er is een grote collectie Nederlands, Engels, Duitse en Franse boeken; daartussen zitten veel eerste en tweede drukken. Iedere maand komen er nieuwe boeken bij, die ter plekke gelezen en besproken kunnen worden in de sfeervolle leeskamer, maar lenen kan natuurlijk ook. Daarnaast is er een uitgebreide leestafel met diverse binnen- en buitenlandse tijdschriften.
We worden ontvangen met een kop koffie/thee en na een korte inleiding worden we rondgeleid in het prachtige pand met ruim 33000 boeken. Uiteraard zijn onze mannelijke leden ook van harte welkom.
 
Data en tijd: woensdag 14 februari (volgeboekt), vrijdag 23 februari (volgeboekt), woensdag 28 februari (volgeboekt), woensdag 14 maart en vrijdag 16 maart, alle dagen om 14.00 uur.  
Locatie: Nassauplein 15
Bereikbaarheid: Bus 22, halte Nassauplein. Geringe parkeermogelijkheid vanwege de vele kantoren in de buurt. Aantal deelnemers: maximaal 10 personen.
Kosten: € 5,- per persoon. 

Aanmeldformulier

Bezoek aan het Damesleesmuseum

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
 Bezoek aan het Damesleesmuseum

Win “René’s keus”

Elke drie maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een aantal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Het boek dat de leden in december-januari-februari kunnen winnen is:  'HOLLANDS SPOOR – een koninklijk treinstation' van  Koos Havelaar

Lees verder

Hang Den Haag aan de wand

De Vrienden hebben samen met de kunstenaar Frans de leef een prachtig aanbod voor de Vrienden. Frans de Leef biedt op de website van de Vrienden een drietal zeefdrukken aan.  Leden kunnen deze kopen met maar liefst 20% korting

Lees verder

Monumeldpunt

Het Monumeldpunt is een nieuw initiatief van de werkgroep Levende Historie. Met ingang van 2017 zal er twee maal per jaar overleg plaatsvinden met Henk Ambachtsheer, hoofd Monumentenzorg van de gemeente Den Haag, om aandacht te vragen voor de monumentale zorgpunten die de werkgroep in de stad signaleert.

Lees verder