Bezoek aan Oud Eik en Duinen

In mei is de begraafplaats Oud Eik en Duinen op zijn mooist. Daarom wordt nog één keer een bezoek gebracht aan dit ’landschapspark’ in de stijl van Zocher. Tussen de prachtige bomen zijn vele bekenden uit onze Nederlandse geschiedenis begraven. Voor een toelichting op het ontstaan van de begraafplaats verwijzen wij u naar de ODH van juli/augustus 2016 (jaargang 43 nr.4).

U kunt deelnemen aan een anderhalf uur durende wandeling, waarbij de gids tevens aandacht zal schenken aan de interessante geschiedenissen die de stenen oproepen en uiteraard aan de ruïne van de kapel uit 1247.

Datum en tijd: maandag 15 mei 2017 om 14.00 uur (graag 10 minuten tevoren aanwezig zijn).

Verzamelplaats: Laan van Eik en Duinen bij de ingang van de begraafplaats.

Bereikbaarheid: bus 21 of tramlijn 3 (lopen vanaf Azaleaplein) of tramlijn 2 (lopen vanaf Kamperfoeliestraat).

Aantal deelnemers: maximaal 15 personen.

Kosten: € 5,- per persoon.

Aanmeldformulier

Bezoek aan Oud Eik en Duinen

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Bezoek aan Oud Eik en Duinen

Win “René’s keus”

Elke twee maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een drietal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Voor maart/april is de keus gevallen op  het boek van Richard Kleinegris c.s. ‘Compact en Harmonisch, over de geschiedenis van de sociale woningbouw in Den Haag’.

Lees verder

Lelijke plekken

Maak de stad mooier door aandacht te vragen voor plekken die verbeterd moeten worden. Stuur niet uw foto van een mooie plek, voor de wenskaarten. Stuur een foto van een lelijke plek of een hoek, gat, bouwsel etc. waar u zich aan ergert. Een indrukkend beeld zegt meer dan duizend woorden De vereniging kan dat dan onder de aandacht van de gemeente brengen. U deelt uw ergernis met anderen en maakt kans op een leuke prijs

Lees verder

Vrienden van Den Haag

Den Haag is een groene stad aan zee met karakteristieke lanen en pleinen en tal van monumenten. Een stad waar veel mensen met plezier wonen en werken.  Een stad om trots op te zijn! De vereniging "Vrienden van Den Haag" zet zich in voor het behoud en de versterking van deze kwaliteiten. De vereniging vindt haar oorsprong in de sloopwoede, verkeersdoorbraken en massale kantorenbouw in de jaren '60 -'70 van de vorige eeuw. De dreigende afbraak van het Kurhaus was de spreekwoordelijke druppel. Een aantal betrokken Hagenaars sloeg de handen ineen om sloop van het vertrouwde Kurhaus te verhinderen en zo werd in 1973 de vereniging "Vrienden van Den Haag" opgericht.

Lees verder