Bezoek aan Sociëteit De Witte

De Littéraire Sociëteit werd opgericht in 1788 en na de sluiting door de Fransen in 1798 in 1802 heropend, vandaar de naam Nieuwe Sociëteit. De toevoeging ‘De Witte’ in 1950 verwijst naar het witte gebouw waar de sociëteit voor de nieuwbouw was gevestigd. De rechtervleugel in eclectische neorenaissancestijl is ontworpen door C. Oudshoorn en de uitbreiding in 1900 met de linkervleugel en middenpartij is van Joh. Mutters, die hiermee aansloot op het ontwerp van Oudshoorn. Binnen is in de rechtervleugel nog de oorspronkelijke decoratie in eclectische neorenaissancestijl van W. Stortenbeker te zien, de linkervleugel kreeg bij de verbouwing in 1930 een sobere Art Deco stijl van J. Limburg. De Witte is als een traditionele herensociëteit begonnen, maar sedert mei 1998 kunnen ook dames volledig lid zijn.

Het bezoek zal bestaan uit een inleiding met rondleiding en duurt ca anderhalf uur.

Data en tijd: woensdag 15 maart 2017 om 10.00 uur.

Verzamelplaats: voor Sociëteit De Witte, Plein 24.

Bereikbaarheid: alle trams en bussen die het centrum aandoen, uitstappen Centrum/Spui. Parkeren kan in de parkeergarage onder het Plein (betaald).

Aantal deelnemers: maximaal 35 personen (geen introducés). Bij meer belangstelling zal deze excursie later herhaald worden.

Kosten: € 5,- per persoon.

Aanmeldformulier

Bezoek aan Sociëteit De Witte

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee

Win “René’s keus”

Elke twee maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een drietal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Voor januari/februari 2017 is de keus gevallen op 'Den Haag Architectuurstad'.

Lees verder

Lelijke plekken

Maak de stad mooier door aandacht te vragen voor plekken die verbeterd moeten worden. Stuur niet uw foto van een mooie plek, voor de wenskaarten. Stuur een foto van een lelijke plek of een hoek, gat, bouwsel etc. waar u zich aan ergert. Een indrukkend beeld zegt meer dan duizend woorden De vereniging kan dat dan onder de aandacht van de gemeente brengen. U deelt uw ergernis met anderen en maakt kans op een leuke prijs

Lees verder

Vrienden van Den Haag

Den Haag is een groene stad aan zee met karakteristieke lanen en pleinen en tal van monumenten. Een stad waar veel mensen met plezier wonen en werken.  Een stad om trots op te zijn! De vereniging "Vrienden van Den Haag" zet zich in voor het behoud en de versterking van deze kwaliteiten. De vereniging vindt haar oorsprong in de sloopwoede, verkeersdoorbraken en massale kantorenbouw in de jaren '60 -'70 van de vorige eeuw. De dreigende afbraak van het Kurhaus was de spreekwoordelijke druppel. Een aantal betrokken Hagenaars sloeg de handen ineen om sloop van het vertrouwde Kurhaus te verhinderen en zo werd in 1973 de vereniging "Vrienden van Den Haag" opgericht.

Lees verder