Bezoek Visafslag Scheveningen

Een kijkje achter de schermen van de Visafslag.

Deze excursie is voor vroege (zee)vogels, maar zeer de moeite waard.

Tot voor de tweede wereldoorlog was de visvangst voor Scheveningen de belangrijkste bron van inkomsten. In 1904 werden de havens geopend en in 1949 de visafslag. Was het voorheen een gemeentelijk bedrijf, in 1999 werd de visafslag verzelfstandigd en op 1 januari 2000 fuseerde het bedrijf met Stellendam en Colijnsplaat tot United Fish Auctions.

Met dagelijks verse aanvoer en een goede ligging t.o.v het achterland is het niet alleen voor veel grote en kleine handelaren zeer interessant, maar ook voor aanvoerders uit binnen- en buitenland die daardoor een maximum opbrengst kunnen behalen, temeer omdat ook de kleinere partijen (de zogenaamde bijvangst) het maximum aan waarde opbrengen.

Na ontvangst met koffie en thee wordt er een film getoond, waarna de rondleiding begint. De gids zal een uitgebreide toelichting geven over onder andere de visserij, het leven van de vissers, de aangevoerde vissoorten, het sorteren en het veilen. We gaan zien hoe het 'mijnen' op de klok verloopt, en horen waar de vis naar toe gaat.

Datum en tijd: Vrijdag 7 juli om 6.30 uur.

Verzamelplaats: Het Zeemanshuis in de Scheveningse Haven (Visafslagweg 1, helemaal aan het eind met de ingang om de hoek).

Bereikbaarheid: Alleen tram 11 halte Vuurbaakstraat, van daar af is het nog wel een stukje lopen. Voor de bus is het dan nog te vroeg. Wel is er gratis parkeren.

Aantal deelnemers: maximaal 15 personen.
Kosten: € 5,- per persoon.

Aanmeldformulier

Bezoek Visafslag Scheveningen

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Bezoek Visafslag Scheveningen

Win “René’s keus”

Elke twee maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een drietal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Voor maart/april is de keus gevallen op  het boek van Richard Kleinegris c.s. ‘Compact en Harmonisch, over de geschiedenis van de sociale woningbouw in Den Haag’.

Lees verder

Lelijke plekken

Maak de stad mooier door aandacht te vragen voor plekken die verbeterd moeten worden. Stuur niet uw foto van een mooie plek, voor de wenskaarten. Stuur een foto van een lelijke plek of een hoek, gat, bouwsel etc. waar u zich aan ergert. Een indrukkend beeld zegt meer dan duizend woorden De vereniging kan dat dan onder de aandacht van de gemeente brengen. U deelt uw ergernis met anderen en maakt kans op een leuke prijs

Lees verder

Hang Den Haag aan de wand

Hang Den Haag aan je wand

De Vrienden hebben samen met de kunstenaar Frans de leef een prachtig aanbod voor de Vrienden. Frans de Leef biedt op de website van de Vrienden een drietal zeefdrukken aan.  Leden kunnen deze kopen met maar liefst 20% korting

Lees verder