Fietstocht langs gebouwen van Berlage

De tocht begint bij het eerste Haagse werk van Berlage, het kantoorgebouw aan het Kerkplein 3, dat hij voor de verzekeringsmaatschappij de Nederlanden van 1845 bouwde.Het laatste werk dat aangedaan wordt, is het voormalige  gebouw van de Church of Christ Scientist aan de Andries Bickerweg 1B.

Datum en tijd: dinsdag 26 september 2017 om 10.30 uur.

Verzamelplaats: het gebouw van Berlage op Kerkplein 3.

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen.

Kosten: € 4,- voor leden en € 5,- voor niet-leden.

Aanmeldformulier

Fietstocht langs gebouwen van Berlage

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Fietstocht langs gebouwen van Berlage

Win “René’s keus”

Elke drie maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een aantal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Voor september, oktober en november is de keus gevallen op  het recente boek van Hans van Beek over het totale oeuvre van PRO, getiteld: Hans van Beek – architect – kracht door wisselwerking. Atelier PRO (Plan, Ruimte, Ontwikkeling) werd in 1976 door Sjoerd Schamhart opgericht  samen met Hans van Beek, C. Nieuwenkamp en E. Verheij.

Lees verder

Hang Den Haag aan de wand

Hang Den Haag aan je wand

De Vrienden hebben samen met de kunstenaar Frans de leef een prachtig aanbod voor de Vrienden. Frans de Leef biedt op de website van de Vrienden een drietal zeefdrukken aan.  Leden kunnen deze kopen met maar liefst 20% korting

Lees verder

Monumeldpunt

Het Monumeldpunt is een nieuw initiatief van de werkgroep Levende Historie. Met ingang van 2017 zal er twee maal per jaar overleg plaatsvinden met Henk Ambachtsheer, hoofd Monumentenzorg van de gemeente Den Haag, om aandacht te vragen voor de monumentale zorgpunten die de werkgroep in de stad signaleert.

Lees verder