Noodzetel

De ministeries van Binnenlandse Zaken en van Justitie en Veiligheid aan de Schedeldoekshaven zijn ondertussen alweer verdwenen, maar de noodzetel eronder is bewaard gebleven. Hier moesten de ministeries met de belangrijkste leden van de staf schuilen en het land besturen. De noodzetel is twee verdiepingen diep en heeft een oppervlakte van 2.000 m2, waarmee het de grootste regeringsnoodzetel van Nederland is. Een deel van het oorspronkelijke interieur is nog aanwezig. In 2013 werd het voormalige ministerie en de bijhorende bunker overgedragen aan de gemeente Den Haag. Exclusief voor de Vrienden van Den Haag zullen de zware gasdeuren weer opengaan en een ware noodzetelexpert zal u alles vertellen over het leven en werken in een noodzetel.
De noodzetel is droog en verlicht maar er zijn wel trappen en afstapjes en dus niet handig voor mensen die niet goed ter been zijn.

Data: zaterdag 26 januari 12.45 uur (volgeboekt); vrijdag 26 januari 14.15 uur (volgeboekt), dinsdag 19 februari (nog 2 plaatsen), zaterdag 23 februari (volgeboekt).

Locatie: atrium van het Stadhuis (Spui 70), Centrumzijde.
Bereikbaarheid: trams en bussen naar het Centrum. 
Aantal deelnemers: maximaal 15 per keer; introducés niet toegestaan.
Kosten: € 5,- per persoon.

Aanmeldformulier

Noodzetel

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Noodzetel