Stadswandeling ‘Van Lusthof naar Rusthof’ - Ruimte en groen in het centrum van Den Haag

De kennismaking dient ook andere belangen. Het voortbestaan van deze oases is namelijk niet verzekerd. De bevolking van Den Haag groeit en bij gebrek aan nieuwe Vinexlocaties betekent dat verder verdichten. Dus moet er flink gebouwd worden in de bestaande stad, is dan al snel de conclusie. Dat zou ten koste van het stadsgroen kunnen gaan. Wie de wandeling meegemaakt heeft, kent de waarde van plekken die afgewaardeerd zouden kunnen worden tot ‘bouwgrond’. Die oases veraangenamen het leven in de stad en dragen bij aan een prettig klimaat. Om hittestress te verminderen en de opslagcapaciteit van regenwater te vergroten zou er eigenlijk groen en water bij moeten komen in het centrum.

Datum en tijd: Zaterdag 21 oktober 11.00 – 12.30 uur

Startpunt: voor de Nieuwe Kerk aan het Spui. Met een grote boog langs Zuideinde (Wagenstraat), Westeinde en Noordeinde. Eindpunt: voor de Sint-Jacobus de Meerderekerk aan de Parkstraat.

Aantal deelnemers: maximaal 15

Kosten: € 5 voor leden, € 6 voor niet-leden

Aanmeldformulier

Stadswandeling ‘Van Lusthof naar Rusthof’ - Ruimte en groen in het centrum van Den Haag

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Stadswandeling ‘Van Lusthof naar Rusthof’ - Ruimte en groen in het centrum van Den Haag

Win “René’s keus”

Elke drie maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een aantal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Voor september, oktober en november is de keus gevallen op  het recente boek van Hans van Beek over het totale oeuvre van PRO, getiteld: Hans van Beek – architect – kracht door wisselwerking. Atelier PRO (Plan, Ruimte, Ontwikkeling) werd in 1976 door Sjoerd Schamhart opgericht  samen met Hans van Beek, C. Nieuwenkamp en E. Verheij.

Lees verder

Hang Den Haag aan de wand

Hang Den Haag aan je wand

De Vrienden hebben samen met de kunstenaar Frans de leef een prachtig aanbod voor de Vrienden. Frans de Leef biedt op de website van de Vrienden een drietal zeefdrukken aan.  Leden kunnen deze kopen met maar liefst 20% korting

Lees verder

Monumeldpunt

Het Monumeldpunt is een nieuw initiatief van de werkgroep Levende Historie. Met ingang van 2017 zal er twee maal per jaar overleg plaatsvinden met Henk Ambachtsheer, hoofd Monumentenzorg van de gemeente Den Haag, om aandacht te vragen voor de monumentale zorgpunten die de werkgroep in de stad signaleert.

Lees verder