Wandelen door het industriegebied De Binckhorst

De Binckhorst is een bedrijventerrein, ontstaan tussen de jaren 1920 en 1950, heeft een apart verhaal. Nog steeds is veel te zien van het oorspronkelijke gebied en een deel van de eerste bebouwing. In de wandeling komen veel aspecten hiervan aan de orde, zoals het polderlandschap, het kasteel, de begraafplaats en vanzelfsprekend het rijke industriële verleden dat hier nog nadrukkelijk aanwezig is. 

De route start bij de begraafplaats recht tegenover het kasteel De Binckhorst. Vervolgens gaan we via de Zonweg naar de Binckhorsthaven, het havengebied rondom de Saturnusstraat met onder meer de BAM betoncentrale en asfaltcentrale, bierbrouwerij Kompaan, de Caballerofabriek, verffabriek De Vos en het KPN complex. De route wordt vervolgd over de nieuw aangelegde Supernovaweg naar de gemeentelijke industriehallen bij de Komeetweg. Daar bezoeken we de papierfabriek Jero waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Via de Mercuriusweg keren we weer terug op de Binckhorstlaan. 

Data: dinsdag 17 juli, 11.30 - 13.30 uur (volgeboekt); woensdag 25 juli, 11.30 - 13.30 uur; de totale route is circa twee uur lopen.
Verzamelplaats: het vertrekpunt van de wandeling is het plein voor de begraafplaats St. Barbara aan de St. Barbaraweg, een zijstraat van de Binckhorstlaan. 
Bereikbaarheid: bus 26 (halte Wegastraat), parkeergelegenheid is aan de Binckhorstlaan. U mag niet de parkeerplaats van de begraafplaats gebruiken. 
Kosten: € 5,-. Introducés welkom. 

Aanmeldformulier

Wandelen door het industriegebied De Binckhorst

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Wandelen door het industriegebied De Binckhorst