Wandeling in en rondom Duindorp in Scheveningen

Deze wandeling gaat door en om Duindorp, het onderdeel van Scheveningen dat tussen 1915 en 1930 is gebouwd voor met name de vissersgezinnen. De sanering in de jaren zeventig en vooral in de jaren negentig veroorzaakte veel onrust bij de bewoners. Duindorp is op veel plekken inmiddels onherkenbaar veranderd. Veel oorspronkelijke bouw is er verloren gegaan, maar er zijn ook mooie straten en aantrekkelijke, in de prijzen gevallen, gebouwen voor in de plaats gekomen.

Duindorp is een wijk ingeklemd tussen Natura 2000 gebied Westduinpark en Bosjes van Poot, en het Afvoerkanaal. Zijn blikvanger is de mooie Julianakerk. De route gaat niet alleen over de verharde weg, maar we nemen stukjes van de natuur mee en daar zijn onverharde paden. Gemakkelijk schoeisel is daarom aan te raden. Tijdens deze wandeling hebben we het over de ontstaansgeschiedenis van Duindorp, zijn ontwikkeling, relatie met de omgeving, de architectuur, de kracht van de wijk, de natuur en wat er zo meer te berde wordt gebracht. Bert Haas, Vriend en betrokken bewoner van Duindorp, leidt ons rond.

Datum en tijd: Maandag 12 juni en maandag 26 juni van 10.30 tot 12.30 uur (graag 10 minuten tevoren aanwezig zijn). Beide wandelingen zijn inmiddels vol geboekt. Er wordt gezocht naar extra data voor deze excursie.
Verzamelplaats: Het Trefpunt, Tesselsestraat 71 (aangegeven met borden).
Eindpunt: Tesselseplein of Het Trefpunt.
Bereikbaarheid: Het startpunt is eenvoudig te bereiken met bus 22 (uitstappen Tesselseplein) en uiteraard met de fiets.
arkeren: in de Tesselsestraat en omgeving is tot 18.00 uur vrij parkeren.
Aantal deelnemers: maximaal 15 per keer.

Kosten: € 5,-  per persoon.

Aanmeldformulier

Wandeling in en rondom Duindorp in Scheveningen

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Wandeling in en rondom Duindorp in Scheveningen

Win “René’s keus”

Elke drie maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een drietal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Voor juni/ julli/augustus is de keus gevallen op  het boek 'Geschiedenis van Den Haag in Vogelvlucht'

 

 

Lees verder

Hang Den Haag aan de wand

Hang Den Haag aan je wand

De Vrienden hebben samen met de kunstenaar Frans de leef een prachtig aanbod voor de Vrienden. Frans de Leef biedt op de website van de Vrienden een drietal zeefdrukken aan.  Leden kunnen deze kopen met maar liefst 20% korting

Lees verder

Monumeldpunt

Het Monumeldpunt is een nieuw initiatief van de werkgroep Levende Historie. Met ingang van 2017 zal er twee maal per jaar overleg plaatsvinden met Henk Ambachtsheer, hoofd Monumentenzorg van de gemeente Den Haag, om aandacht te vragen voor de monumentale zorgpunten die de werkgroep in de stad signaleert.

Lees verder