Wandeling in en rondom Duindorp in Scheveningen

Deze wandeling gaat door en om Duindorp, het onderdeel van Scheveningen dat tussen 1915 en 1930 is gebouwd voor met name de vissersgezinnen. De sanering in de jaren zeventig en vooral in de jaren negentig veroorzaakte veel onrust bij de bewoners. Duindorp is op veel plekken inmiddels onherkenbaar veranderd. Veel oorspronkelijke bouw is er verloren gegaan, maar er zijn ook mooie straten en aantrekkelijke, in de prijzen gevallen, gebouwen voor in de plaats gekomen.

Duindorp is een wijk ingeklemd tussen Natura 2000 gebied Westduinpark en Bosjes van Poot, en het Afvoerkanaal. Zijn blikvanger is de mooie Julianakerk. De route gaat niet alleen over de verharde weg, maar we nemen stukjes van de natuur mee en daar zijn onverharde paden. Gemakkelijk schoeisel is daarom aan te raden. Tijdens deze wandeling hebben we het over de ontstaansgeschiedenis van Duindorp, zijn ontwikkeling, relatie met de omgeving, de architectuur, de kracht van de wijk, de natuur en wat er zo meer te berde wordt gebracht. Bert Haas, Vriend en betrokken bewoner van Duindorp, leidt ons rond.

Datum en tijd: Maandag 12 juni en maandag 26 juni van 10.30 tot 12.30 uur (graag 10 minuten tevoren aanwezig zijn).

Verzamelplaats: Het Trefpunt, Tesselsestraat 71 (aangegeven met borden).

Eindpunt: Tesselseplein of Het Trefpunt.

Bereikbaarheid: Het startpunt is eenvoudig te bereiken met bus 22 (uitstappen Tesselseplein) en uiteraard met de fiets.

Parkeren: in de Tesselsestraat en omgeving is tot 18.00 uur vrij parkeren.

Aantal deelnemers: maximaal 15 per keer. Wilt u daarom ook een tweede voorkeur aangeven? U ontvangt alleen bericht als de eerste voorkeur al vol is.

Kosten: 5 euro per persoon.

Aanmeldformulier

Wandeling in en rondom Duindorp in Scheveningen

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Wandeling in en rondom Duindorp in Scheveningen

Win “René’s keus”

Elke twee maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een drietal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Voor maart/april is de keus gevallen op  het boek van Richard Kleinegris c.s. ‘Compact en Harmonisch, over de geschiedenis van de sociale woningbouw in Den Haag’.

Lees verder

Lelijke plekken

Maak de stad mooier door aandacht te vragen voor plekken die verbeterd moeten worden. Stuur niet uw foto van een mooie plek, voor de wenskaarten. Stuur een foto van een lelijke plek of een hoek, gat, bouwsel etc. waar u zich aan ergert. Een indrukkend beeld zegt meer dan duizend woorden De vereniging kan dat dan onder de aandacht van de gemeente brengen. U deelt uw ergernis met anderen en maakt kans op een leuke prijs

Lees verder

Hang Den Haag aan de wand

Hang Den Haag aan je wand

De Vrienden hebben samen met de kunstenaar Frans de leef een prachtig aanbod voor de Vrienden. Frans de Leef biedt op de website van de Vrienden een drietal zeefdrukken aan.  Leden kunnen deze kopen met maar liefst 20% korting

Lees verder