Gaan deze prachtige bomen tegen de vlakte?

Recent hebben de Vrienden van Den Haag een brief gestuurd naar de commissie Ruimte van de gemeente Den Haag waarin ze hun zorg uitspreken over de gevolgen van verdichtingsplannen in wijken. Onderstaande noodkreet van bewoners van de Archipelbuurt is daar een illustratie van.

Gaan deze prachtige bomen tegen de vlakte?

Als het aan de projectontwikkelaar van de nieuwbouwwoningen op het parkeerterrreintje van de Balistraat ligt wel. Deze huizen komen op een ondergrondse parkeergarage die zo breed wordt, dat de bestaande woningen beschadigd worden, bomen en begroeiing sneuvelen en zelfs deze 2 prachtige kastanjebomen van circa 100 jaar oud het leven laten.

Het huidige terrein van 95 lang wordt volledig volgepropt met 18 aaneengeschakelde moderne woningen van ruim 6 meter hoog. Een dramatisch plan dat de cultuurhistorische waarde van onze prachtige Archipelwijk aantast. De voorkant van een huis plotseling tegen je achtertuin en weg is je privacy evenals je uitzicht over de tuinen van de Koniginnegracht. Hoe kun je zoiets bedenken.

Als je bekomen bent van de schrik: er komt slechts één autolift voor 60 auto’s. Je zie tde file ’s morgens bij het in- en uitrijden al voor je. Zoiets doe je een paar dagen en dan ga je gewoon weer op straat parkeren. Veel extra auto's die de wijk in gaan op zoek naar een parkeerplaats in de Surinamestraat, Javastraat, Koninginnegracht en Balistraat. Een schrik voor de buurtbewoners; nog minder parkeerplaatsen!

Buurtbewoners vinden het een slecht plan.

Uw steun wordt gevraagd om het plan van tafel te krijgen en via de volgende website kunt u hieraan invulling geven. Volg ons via Facebook: @Groenbehoudarchipel

 

Gaan deze prachtige bomen tegen de vlakte?

Win “René’s keus”

Elke drie maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een aantal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Het boek dat de leden in december-januari-februari kunnen winnen is:  'HOLLANDS SPOOR – een koninklijk treinstation' van  Koos Havelaar

Lees verder

Hang Den Haag aan de wand

De Vrienden hebben samen met de kunstenaar Frans de leef een prachtig aanbod voor de Vrienden. Frans de Leef biedt op de website van de Vrienden een drietal zeefdrukken aan.  Leden kunnen deze kopen met maar liefst 20% korting

Lees verder

Monumeldpunt

Het Monumeldpunt is een nieuw initiatief van de werkgroep Levende Historie. Met ingang van 2017 zal er twee maal per jaar overleg plaatsvinden met Henk Ambachtsheer, hoofd Monumentenzorg van de gemeente Den Haag, om aandacht te vragen voor de monumentale zorgpunten die de werkgroep in de stad signaleert.

Lees verder