Hang Den Haag aan de wand

Frans de Leef is een echte Haagse kunstenaar. Samen met zijn broer Jan bouwde hij een indrukwekkend oeuvre op van gezeefdrukte stadsgezichten. Frans en Jan de Leef werkten altijd samen. Jan de Leef overleed helaas op te jonge leeftijd in 2002.

Frans de Leef is op vele terreinen actief, zolang het maar Haags is. Frans schrijft columns, acteert, organiseert, debatteert, presenteert, regisseert, produceert en zingt. In 2002 speelde hij bij Theatergroep Drang in de productie ‘Stinkgeld’. Een jaar later organiseerde Frans mede, als man op de achtergrond, het Haags Songfestival en de Marathon van het Haagse Lied. Daarna produceerde hij in 2006 de film ‘Agga op straat’ van Bas Ackermann en het theaterprogramma ‘Honderd jaar Haagse Liedjes’. In 2004 regisseerde Frans het eerste theaterprogramma van Fred Zuiderwijk, ‘Bruid(s)luier’. Sinds 2003 speelt hij diverse typetjes bij het inmiddels beroemde en bekroonde ‘Rondje Den Haag’ van Rob Andeweg en Fred Zuiderwijk. Ook in de tv-serie ‘Pauwen en Reigers’ uit 2008 van Omroep West, waarvoor hij samen met Marnix Rueb het script in het Haags vertaalde, was Frans in een gastrolletje te zien. In 2010 bracht hij zijn eerste cd-single ‘Den Haag op één!' uit, samen met Hans Steijger, met wie hij op dit moment werkt aan het theaterprogramma ‘Genieten tot het bittere eind’ van Jeannette Scheffer.

Frans is op het eind van zijn zeefdruk-loopbaan. Hij is bijna 65 en bepaalde materialen als indirectfilm en de door hem gebruikte drukinkten zijn niet meer verkrijgbaar. ‘Ik ga wel door, maar niet meer met zeefdrukken, ik ga schilderen en aquarelleren’.

 

'Burgemeester De Monchyplein'

Oplage 40. Beeldformaat 43 x 31 cm

Prijs € 300,-       Ledenprijs € 240,-

'Zoutkeetsingel'

Oplage 50. Beeldformaat 41,5 x 43 cm

Prijs € 300,-       Ledenprijs € 240,- 

'Trekvlietplein'

Oplage 105. Beeldformaat 25,5 x 14,5 cm

Prijs € 90,-          Ledenprijs € 72,-

 

 

Naar het bestelformulier

Bestelformulier

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Hang Den Haag aan de wand

Win “René’s keus”

Elke drie maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een aantal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Het boek dat de leden in december-januari-februari kunnen winnen is:  'HOLLANDS SPOOR – een koninklijk treinstation' van  Koos Havelaar

Lees verder

Hang Den Haag aan de wand

De Vrienden hebben samen met de kunstenaar Frans de leef een prachtig aanbod voor de Vrienden. Frans de Leef biedt op de website van de Vrienden een drietal zeefdrukken aan.  Leden kunnen deze kopen met maar liefst 20% korting

Lees verder