Bezoek aan de Hof Van Wouw op 6 en 24 april 15.00 uur

In het centrum van Den Haag ligt aan de westzijde van de Lange Beestenmarkt (nummer 49 t/m 85) de Hof Van Wouw. Dit hofje is in 1647 gesticht door Cornelia van Wouw met als doel de huisvesting van alleenstaande vrouwen. Hiertoe beschikt de Hof Van Wouw over een aantal huisjes, geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Tot op heden worden de bewoonsters nog gekozen aan de hand van de regels uit het testament van Cornelia van Wouw.
Dat de Hof Van Wouw thans tot een van de mooiste en meest authentieke Haagse hofjes mag worden gerekend, is te danken aan twee restauraties en woningrenovaties. De eerste geschiedde in de jaren 1955-1960, de tweede in de jaren 1989-1997.
Het complex bestaat nu uit 17 huisjes, waaronder het regentenhuis en het beheerderhuis. De laatste twee woningen bevinden zich aan weerszijden van de toegangspoort aan de Lange Beestenmarkt en zijn bij de tweede restauratie in hun oorspronkelijke vorm gerestaureerd, evenals - iets later - de toegangspoort.
De rondleiding duurt ongeveer een uur. Onze gids is Marilène Leertouwer.

Datum en tijd: zaterdag 6 en woensdag 24 april, 15.00 uur. Let op: in Ons Den Haag is een andere tijd vermeld!
Locatie: Brouwersgracht 30, tussen nummer 24 en de rode brievenbus. Ingangspoort aan het einde van de doodlopende steeg. Parkeren is daar niet mogelijk.
Bereikbaarheid: tram 2 en 6, randstadrail 3 en 4, bus 25, halte Grote Markt
Aantal deelnemers: 20
Kosten: € 7,-

Bezoek aan de Hof Van Wouw op 6 en 24 april 15.00 uur

Aanmelden