Het nieuwe Energiekwartier, De Verademing en De Haagse Prael

Wanneer het laatste woonblok in 2020 is afgebouwd, zullen 475 woningen (sociale huur, markthuur en koop) en 1320 m2 bedrijfsruimte zijn gerealiseerd. Verder zal de energiecentrale aan de De Constant Rebecquestraat beter in de wijk worden geïntegreerd. Inmiddels is ook het nabijgelegen wijkpark De Verademing groener, veiliger en toegankelijker gemaakt. En in april 2018 werd aan het Esperantoplein, het beoogde actieve hart en centrale verblijfs- en ontmoetingsruimte van het Energiekwartier, het Proeflokaal Haegsche Prael (sociale onderneming, brouwerij en restaurant) geopend in het Magazijn, een van de weinige bedrijfsgebouwen die bij de sloop van de oude wijk gespaard zijn gebleven. Zie ook www.energiekwartier.nl. 

Arjan Kaashoek, woordvoerder van de drie hiervoor genoemde partijen, zal een presentatie geven over het Energiekwartier, het specifi eke van deze wijk, de zaken die gerealiseerd zijn en die nog in de planning staan. Ook zal hij een wandeling leiden door de buurt en het gerenoveerde park De Verademing. Ten slotte zal Henk Velders van de Haegsche Prael zijn proeflokaal in het Magazijn laten zien en vertellen over de geschiedenis van dit bedrijfsgebouw en de bijzondere functie voor de buurt. Aan het eind van de excursie kan men hier desgewenst een glas Praelbier drinken en/of een hapje eten.

Datum: donderdag 5 september 15.00 – 17.00 uur (volgeboekt)
Locatie: Brouwerij De Prael, Esperantoplein 20, 2518 LE Den Haag.
Bereikbaarheid: tram 2, 3 en 4 halte MCH Westeinde, tram 2 en 4 halte Monstersestraat, tram 3 halte Elandstraat of tram 11 halte Loosduinseweg. Al deze haltes liggen ongeveer 5 minuten lopen van het Esperantoplein.
Parkeren gratis tot 18.00 uur op parkeerterrein Esperantoplein.
Kosten: € 5,.
Aantal deelnemers: 20.

U kunt geen belangstellingsformulier invullen. Er komt voorlopig helaas geen nieuwe excursie naar de Energiewijk. 

Het nieuwe Energiekwartier, De Verademing en De Haagse Prael