Wandeling Muurschilderingen in Scheveningen op 7 en 9 december

Scheveningen heeft heel goede jaren gekend, toen in de haven volop haring werd aangevoerd en op de boulevard de elite van Centraal Europa flaneerde. Na de oorlog kwamen er weinig rijke toeristen meer en in de jaren 70 ging ook de visserij achteruit. De oprichters van de Vrienden van Den Haag is het nog net gelukt het Kurhaus te redden en verder is de goede oude tijd nog aanwezig in de schilderingen die men her en der heeft aangebracht op blinde muren.

Een wandeling van ongeveer anderhalf uur, onder leiding van Jacob Bijl, langs een aantal van die muurschilderingen voert ons door het dorp en door de tijd. Natuurlijk staat de Keizerstraat op het programma, maar het wordt ook een ontdekkingsreis door minder bekend gebied. De wandeling start voor Muzee Scheveningen en eindigt aan het einde van de Keizerstraat, bij de Jurriaan Kokstraat (bij een halte van tram 1 en bus 22; ongeveer 10 minuten teruglopen naar Muzee).

Datum en tijd: donderdag 7 december 14.00 uur en zaterdag 9 december 11.00 uur.
Locatie: voor Muzee, Neptunusstraat 90-92.
Bereikbaarheid: tram 9 halte Circustheater, bus 21 halte Stevinstraat, tram 1 en bus 22 halte Scheveningse Slag/Beelden aan zee, bus 23 halte Kurhausweg.
Kosten: € 7,-. 
Aantal deelnemers: 15. 

Wandeling Muurschilderingen in Scheveningen op 7 en 9 december

Aanmelden