Colofon

www.vriendenvandenhaag.nl is het officiële orgaan van de Vereniging Vrienden van Den Haag op internet. De Vrienden van Den Haag zijn in 1973 opgericht en in de kamer van koophandel ingeschreven onder nummer 40409895

Redactie van de website
Neem voor vragen over deze website contact op met de website@vriendenvandenhaag.nl.

Disclaimer
De website en de elektronische nieuwsbrief van de Vrienden van Den Haag is uitsluitend bedoeld als informatiebron. De inhoud is met zorg samengesteld. De Vereniging Vrienden van Den Haag aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade van welke aard dan ook die het gevolg zijn van eventuele onjuiste of verouderde informatie. Met het plaatsen van informatie op deze website gaat de Vereniging Vrienden van Den Haag geen verplichtingen jegens derden aan van welke aard dan ook en kunnen er aan de inhoud van deze website geen rechten ontleend worden.

Auteursrecht
Alle teksten en afbeeldingen op deze website mogen door derden worden gebruikt met bronvermelding. Indien er een tekst of afbeelding op deze website staat waarvan verkeerde copyrights zijn gebruikt, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten aan de redactie van de website.

Ontwerp en realisatie website
VDS Webservice
President Kennedylaan 19
Den Haag

Win “René’s keus”

Elke twee maanden kiest onze recensent René Vlaanderen een boek om weg te geven aan een lid van de Vrienden. U kunt “René’s keus” winnen door een drietal vragen in relatie tot het boek te beantwoorden. Onder de goede inzenders wordt het boek verloot. Voor maart/april is de keus gevallen op  het boek van Richard Kleinegris c.s. ‘Compact en Harmonisch, over de geschiedenis van de sociale woningbouw in Den Haag’.

Lees verder

Lelijke plekken

Maak de stad mooier door aandacht te vragen voor plekken die verbeterd moeten worden. Stuur niet uw foto van een mooie plek, voor de wenskaarten. Stuur een foto van een lelijke plek of een hoek, gat, bouwsel etc. waar u zich aan ergert. Een indrukkend beeld zegt meer dan duizend woorden De vereniging kan dat dan onder de aandacht van de gemeente brengen. U deelt uw ergernis met anderen en maakt kans op een leuke prijs

Lees verder

Vrienden van Den Haag

Den Haag is een groene stad aan zee met karakteristieke lanen en pleinen en tal van monumenten. Een stad waar veel mensen met plezier wonen en werken.  Een stad om trots op te zijn! De vereniging "Vrienden van Den Haag" zet zich in voor het behoud en de versterking van deze kwaliteiten. De vereniging vindt haar oorsprong in de sloopwoede, verkeersdoorbraken en massale kantorenbouw in de jaren '60 -'70 van de vorige eeuw. De dreigende afbraak van het Kurhaus was de spreekwoordelijke druppel. Een aantal betrokken Hagenaars sloeg de handen ineen om sloop van het vertrouwde Kurhaus te verhinderen en zo werd in 1973 de vereniging "Vrienden van Den Haag" opgericht.

Lees verder