Impressie Stadswandeling Heesterbuurt

Driemaal is scheepsrecht! Deze wandeling was eerst door corona van Marcel Teunissen , toen door de extreme hitte uitgesteld. 
We verzamelden bij de Bethlehemkerk en troffen het dat er binnen piano werd gespeeld en we daar heel even van konden genieten. 
De Heesterbuurt is, zo begon Marcel, altijd een ondergeschoven en ondergewaardeerde buurt geweest. Veel details zijn er van de Nieuwe Haagse School, een stroming die anders was dan de Amsterdamse School. Heel veel bekende architecten hebben in deze buurt gebouwd. Om het overzichtelijk te maken, had Marcel de wandeling in vier pleinen verdeeld, te weten het Weigeliaplein, het Gagelplein, het Vlierboomplein en het plein bij de Tweede Braamstraat/Verlengde Tweede Braamstraat. Stuk voor stuk juweeltjes van bouwstijlen en oases van rust. Voor het Weigeliaplein heeft de woningbouwvereniging plannen om het tegen de vlakte te gooien, waar de bewoners en de Vrienden van Den Haag fel tegen zijn.

Marcel vertelde zeer bevlogen en iedereen was enthousiast. Het beetje regen kon onze wandeling niet bederven. Het leuke was ook dat iemand in deze wijk was opgegroeid en bijzondere toevoegingen aan het verhaal van Marcel kon geven.

Als afsluiting dronken we met een paar deelnemers nog wat in Loft, de verbouwde kerk op het Pomonaplein.

Werkgroep Activiteiten

Impressie Stadswandeling Heesterbuurt

Impressie Stadswandeling Heesterbuurt