Activiteiten

De Vereniging Vrienden van Den Haag stelt haar leden in de gelegenheid om via activiteiten en excursies nader kennis te maken met voor hen nog onbekende delen van Den Haag: bijvoorbeeld de bezichtiging van een gebouw, een rondwandeling in een buurt of wijk, een bezoek aan een instelling. Ook organiseert de Vereniging Vriendenborrels, informatieve bijeenkomsten, enzovoorts.

Voor deelname aan een activiteit of excursie, met uitzondering van de Vriendenborrels, geldt dat u zich daarvoor moet aanmelden door gebruik te maken van het formulier dat bij die activiteit of excursie is opgenomen. U ontvangt vervolgens een automatisch antwoord. Na aanmelding moet u direct de verschuldigde deelnemersbijdrage overmaken naar rekeningnummer NL15 TRIO 0197 7883 94 van de Vereniging Vrienden van Den Haag onder vermelding van de betreffende activiteit of excursie inclusief datum.

Let op:
- het is noodzakelijk dat u zich zowel aanmeldt als betaalt; zo niet, dan wordt uw aanmelding niet geregistreerd en kunt u niet deelnemen aan de activiteit of excursie;
- u ontvangt geen bevestiging van uw aanmelding

In principe is een activiteit uitsluitend toegankelijk voor leden. In bepaalde gevallen zijn introducés wel toegestaan. Dan staat dit expliciet aangegeven bij de desbetreffende activiteit. Als u een introducé meeneemt, moet u ook de naam van uw introducé vermelden.

Bij volgeboekte excursies wordt op de website het aanmeldingsformulier zo snel mogelijk vervangen door het belangstellingsformulier. Dat kunt u invullen als u op een later tijdstip toch nog zou willen deelnemen aan deze excursie. U hoeft in dat geval nog geen geld over te maken. Wij zullen proberen extra tijdstippen voor deze excursie af te spreken. Als dat lukt zullen wij per e-mail of telefonisch contact met u opnemen.

Wandeling ‘Rondom de Boekhorststraat’

Een afwisselende wandeling van ongeveer twee uur door het hartje van de oude stad, boordevol historische plaatsen en verhalen. We verzamelen bij de Boterwaag, gebouwd in 1650, waar vroeger in boter en kaas werd gehandeld. Er is een nieuwe datum toegevoegd.

 

Kennismaking met Woningcorporatie Staedion

Een op de zeven woningen in Den Haag is van Woningcorporatie Staedion. Deze woningcorporatie verhuurt ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten, zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. Kerntaak van de corporatie is het bieden van betaalbare woningen voor diverse doelgroepen. 

Haags modernisme, 1918-1940; lezing en busrit

In 2018 stond bij een manifestatie de Nieuwe Haagse School centraal. Deze typisch Haagse bouwstijl kreeg destijds zoveel draagvlak, dat zowel traditionalisten als modernisten zich beklaagden dat hun speelruimte beperkt was. 

Impressie excursie Hindoecentrum Sewa Dhaam

Een impressie van een van de vier excursies naar Hindoecentrum Sewa Dhaam in maart, april en mei 2019. 

Impressie excursie Vrijmetselarij Museum

Een impressie van een van de zeven excursies naar het Vrijmetselarij Museum in januari, februari, maart en april 2019. 

Impressie wandeling Van Bloedberg naar Bajes

Een impressie van een van de twee wandelingen Van Bloedberg naar Bajes in maart 2019. 

Impressie excursie Sportcampus

Een impressie van een van de twee excursies in maart 2019 naar de Haagse Sportcampus in het Zuiderpark. 

Gerealiseerde excursies en activiteiten

Om een beeld te geven van de onderwerpen waarover de Vrienden van Den Haag excursies organiseren, vindt u hier een lijst met gerealiseerde excursies in 2017 en het huidige jaar. Ook overige gezamenlijke bijeenkomsten zijn hier vermeld. Van sommige activiteiten zijn impressies gemaakt.